inst.jpg
facebook – kopie.jpg

Indický div (květen 2017)

Dostupnost: Dočasně nedostupné
199 Kč
 ks
Pro inspiraci na další limitované mýdlo jsem zamířila do vzdálené Indie. Ta je domovem uctívaného posvátného nimbového stromu zvaného Zederach indický (Azadirachta Indica). Jeho léčivou sílu zmiňují záznamy staré téměř 5tisíc let, opěvuje ho Ajurvédská medicína i moderní léčitelé, a ne nadarmo se nimbovému stromu přezdívá zázračný strom. Ze semen jeho plodů se získává cenný olej a k léčebným účelům se využívají i listy. Obojí obsahuje látky, které se nevyskytují v žádné jiné rostlině, a to azadirachtin a nimbin i další cenné složky, vitaminy, minerály a aminokyseliny. Složky, které jsou velmi účinné proti mikrobům, virům a plísním, ničí bakterie a parazity a hojí ranky a oděrky nebo popáleniny. Až 80% produkce nimbového oleje se v Indii využívá na výrobu mýdel. Nejen olej, ale i listy (nebo prášek z nich) je využíván pro výrobu mnoha dalších kosmetických přípravků na pleť a vlasy - krémy, masky na obličej, šampony, kondicionery... Léčebné účinky jsou též hojně využívané v dermatologii, podporují totiž léčbu mnohých kožních chorob večetně lupénky a ekzémů. Masáže olejem zmírňují revmatismus a artritidu. Pro tyto vlastnosti mýdlo ocení nejen ti, kdo pobyvají často v přírodě, nebo pracují na zahradě, ale i ti, jež trápí jakýkoliv kožní neduh.
 
  • Pro typ pokožky: Pokožka normální, podrážděná a citlivá. Mýdlo je silně antimikrobální a antiseptické a má insekticidní účinky a hojí drobné ranky.
  • Vůně: mýdlo neobsahuje éterické oleje, nimbový olej a listy mu propůjčují slabou vůni po pražených oříšcích.
  • Váha: před zráním minimálně 130g
  • Doporučené datum spotřeby: 12 měsíců od data výroby
  • Složení INCI: Aqua (voda), Sodium Olivate (olivový olej), Sodium Cocoate (kokosový olej), Sodium Palmate (palmový olej RSPO), Sodium Sweetalmondate (mandlový olej), Sodium Lineseedate (lněný olej), Sodium Mustardate (hořčičný olej), Azadirachta Indica Leaf Powder (prášek z nimbových listů), Azadirachta Indica Seed Oil (nimbový olej), Glycerin
04.07.2017 08:39:01
Admin
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one